Projeler
İşitme Engelliler için Bilekte Taşınabilen Yardımcı Uyarı Sisteminin Tasarımı ve Üretimi
Bu proje ile ev ve okul ortamında kapı zili, yangın alarmı ya da okul teneffüs zili gibi uyarıcı seslerin işitme engelli kişilere duyurulabilmesi amacıyla bir titreşim bilekliği geliştirilecektir. Duyma zorluğu çeken kişilerin hayat standartlarını yükseltmek, duyma engeli nedeni ile ortaya çıkan sıkıntıları minimuma indirmek, bu kişilerin birbirleri ve dış dünya ile daha kolay iletişim kurmalarına yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır.
Bu doğrultuda kablosuz haberleşme teknolojisini kullanarak diğer çevre birimleriyle iletişim kuran mikrodenetleyici tabanlı bir bileklik tasarlanacaktır. Duyma engelli kişi bileklikten aldığı farklı tondaki ses ve titreşimler ile uyarılacaktır. Bilekliğin üzerinde bulunan LCD ekran ile uyarının hangi çevre biriminden geldiği ve ne yapılması gerektiği bilgisini görsel olarak öğrenebilecektir.
Proje, sesli uyarı ile duyma, titreşim ile dokunma ve LCD ekran bilgisi ile görme duyularını uyarmakta ve böylece farklı tipteki işitme engellerine etkili çözüm sunmaktadır.
2024-10-21 10:04:49
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Devam Ediyor
Eğitim Amaçlı 3 Eksenli Servo Motor Kontrollü CNC Dik İşleme Merkezi Geliştirilmesi
Az alan kaplayacak fakat sanayi tipi CNC’ lerin işlevini görebilecek, servo motor kontrollü, hava ve/veya sıvı soğutmalı, çeşitli metal malzemeleri de işleyebilen bir CNC dik işleme tezgahı tasarlanarak imal edilecektir.
2024-07-20 00:16:01
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Tamamlandı
YÜKSEK HIZLI TRENLERDE KULLANILAN ALÜMİNYUM ALAŞIMININ SÜRTÜNME KARIŞTIRMA VE MIG KAYNAK YÖNTEMLERİ İLE BİRLEŞTİRİLMESİ VE MEKANİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
Bu projenin temel amacı Al 6061 T6 alaşımının, Metal Inert Gaz (MIG) ve Sürtünme Karıştırma Kaynağı (SKK) ile birleştirmelerini gerçekleştirmek, elde edilen kaynak dikişinin mekanik ve metalürjik özelliklerini karşılaştırmaktır. Yüksek hızlı tren gövde imalatında kullanılan söz konusu malzemenin en iyi hangi kaynak yöntemi ile birleştirilebileceği belirlenecektir.
2023-03-22 14:24:20
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Tamamlandı
Artırılmış/Sanal Gerçeklik Uygulaması ile Robotik ve Kaynak Hibrit Eğitim Modülü Geliştirilmesi ve Uygulanması (SANAL ARK)
Mesleki ve teknik eğitimde yenilikçi teknolojileri ( AR, VR, Robotik, Uzaktan Erişimli Lab.) bir araya getirerek nitelikli işgücü yetiştirilmesi
2023-01-23 13:45:22
Kalkınma Bakanlığı
Devam Ediyor
Katkılı Üretim Teknolojileri İle Diyabetli Bireylerde Ayak Ülserlerini Önleyici Terlik Ve Sandalet Üretimi
Geleneksel yöntemlerle tabanlık üretimi oldukça yorucu ve beceri gerektiren bir iştir. Medikal cihazın üretilebilmesi için hasta ve ayak sağlığı uzmanının sıklıkla bir araya gelmesi gerekmektedir. Bu süreçte öncelikle podolog ayak muayenesi yaparak tedavi ya da ayak hastalıklarını önlenmesi amacıyla kullanılacak tabanlığı belirlemektedir. Medikal cihazı üretecek olan uzman, tedavi bilgileri ışığında mevcut uzva ait negatif kalıbı köpük temelli bir malzeme vasıtasıyla oluşturmaktadır. Daha sonra bu kalıp alçı ile doldurularak pozitif model olarak bilinen uzuv modeli elde edilmektedir. Rahatsızlığa özgü belirlenen sertliklerde malzemelerin ısıtılarak pozitif model üzerine vakum yardımıyla uygulanması ve fazla malzemelerin kesilerek zımparalanmasıyla tabanlık üretimi tamamlanmaktadır. Son olarak podolog tarafından medikal cihazın hastaya uygunluğunu denetlenerek iyileşme periyodu boyunca belirlenen sürelerde hastadaki değişimler takip edilmektedir. Tüm bu üretim sürecinde görev alan uzmanlar alçı, karbon ve köpük gibi malzemelerin tozlarına önemli ölçüde maruz kalmaktadır. Bununla birlikte, bu medikal cihazların seri üretilen bir ayakkabı içerisinde amacına uygun olarak kullanılabilmesi her durumda mümkün olmamaktadır. Bu çalışmada amaç dinamik yürüme analizleri destekli, hastadaki rahatsızlığa özgü tabanlığın elde edilmesi ile bahsedilen tabanlığın içerisine uygulanabildiği yeni nesil ve modüler terlik/sandalet ürünlerinin geliştirilmesidir. Bahsedilen medikal terlik/sandaletlerin, geleneksel yöntemle üretilen tabanlığa göre sağlık, maliyet ve biyomekanik işlev açısından uygun olarak geliştirilmesi planlanmakla birlikte çoğunlukla ithal edilen medikal ürünlere alternatif olarak yerli imal edilmesi sağlanacaktır. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Podoloji bölümünde üretilecek olan tabanlık ve modüler ayak aparatları (terlik/sandalet modülleri) birleştirilerek, hastanın her ortamda rahatlıkla kullanabileceği, kompakt ve ergonomik ürünler geliştirilecektir. Bu süreçte örnek hastanın ayağı 3b tarayıcı vasıtasıyla taranarak tabanlık ve hedef uzuv modeli temelli terlik/sandalet bileşenlerinin bilgisayar ortamında uzva giydirilmesi ve kullanım öncesi gözlemlenmesi sağlanacaktır.
2023-01-10 14:45:42
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Tamamlandı
Katmanlı Üretim Teknolojileri ile Termoplastik Elastomer Temelli Medikal Tabanlık Geliştirilmesi
Üretilecek olan yeni nesil tabanlık üretim sistemi vasıtasıyla oluşturulacak tabanlığın, isteğe bağlı herhangi bir sandalet ya da ayakkabı içerisinde rahatlıkla kullanılabilecek şekilde, kompakt ve ergonomik olarak geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu süreçte tasarlanacak referans tabanlık modelinin hedef hasta anatomisinden alınan manuel ölçümlere göre 3B çalışma ortamında modellenmesi sağlanacaktır. Özellikle diyabetik yara ya da topuk dikeni de bulunabilen hastalara özgü bahsedilen referans model üzerinde gerçekleştirilecek olan tasarım revizyonlarıyla ilgili ihtiyaçların karşılanması ve geliştirilen sistem vasıtasıyla termoplastik elastomer temelli medikal cihazların üretilmesi sağlanacaktır.
2023-01-10 00:57:38
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Tamamlandı
İLERİ DAYANIMLI ÇELİKLERİN BİRLEŞTİRİLMESİNDE SÜRTÜNME KARIŞTIRMA NOKTA ve DİRENÇ NOKTA KAYNAK YÖNTEMLERİNİN MEKANİK ÖZELLİKLERE ETKİSİNİN İNCELENMESİ
Otomotiv sektörü başta olmak üzere, havacılık, uzay ve beyaz eşya sektöründe yaygın olarak kullanılan birleştirme yöntemi Direnç Nokta Kaynak (DNK) yöntemidir. Buna karşılık geliştirilmekte olan Sürtünme Karıştırma Nokta Kaynak (SKNK) yönteminin yatırım maliyeti düşük, verimliliği oldukça yüksektir. Bundan dolayı çalışmamızda otomotiv üretiminde kullanılan İleri Dayanımlı Çelik (Advance High Strenght Steel-AHSS) scalar DNK ve SKNK yöntemleri ile birleştirilecektir. Uygulamalar sonrasında numunelerin verimlilik, mukavemet ve mikroyapıları incelenecektir.
2020-09-23 10:44:20
Diğer (Ulusal)
Devam Ediyor
Curriculum development and delivery on 3D FDM printer design and build for final year UG engineering degree programmeProject No: 2018-1-UK01-KA203-048230
Proje kapsamında mühendislik fakültelerinin lisans düzeyende eğitim müfredatına konulacak 3D Printer dersi için müfredat geliştirilecek, eğitim çalışmalarında kullanılmak üzere 3D Printer tasarımı ve üretimi gerçekleştirilecektir.
2018-11-22 19:31:12
Avrupa Birliği
Devam Ediyor
Yığın Biriktirme FDM Yöntemi İle Çalışan 3d Printer Geliştirilmesi
Yığın Biriktirme FDM Yöntemi İle Çalışan 3d Printer Geliştirilmesi
2016-06-09 17:08:31
TÜBİTAK PROJESİ
Tamamlandı
Eğitim ve Endüstriyel Amaçlı Çok Eksenli CNC Tasarımı ve İmalatı
Eğitim ve Endüstriyel Amaçlı Çok Eksenli CNC Tasarımı ve İmalatı
2016-06-09 17:05:51
Diğer (Ulusal)
Tamamlandı